HEMİSELÜLAZ ENZİMİ

1.500,00 TL
Marka
-
Stok Kodu
o_54
Fiyat
1.271,19 TL + KDV
125,00 TL den başlayan taksitlerle!
Ürün Paylaş :

ÜRÜN BİLGİSİ

Enzimin Adı:

Hemiselülaz Enzimi

 

 

Bileşen Listesi:

Buğday Unu, Hemiselülaz

 

Enzimin Aktivitesi:

1338 -1636 u/g

 

Net Miktar:

5 kg/25 kg

Fiziksel Yapısı:

Toz

Enzimin Eklenebileceği Gıdalar:

Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'nde, Türk Gıda Kodeksi Gıda Enzimleri Yönetmeliği'nde ve dikey tebliğlerde yer alan düzenlemelere uygun olarak, izin verilen bitmiş ürünlerde, ilgili sınırlamalar dikkate alınarak kullanılır.

Yönetmelik ve tebliğlerde gerekli bilgiye ulaşılamadığında, ilgili ülkenin kanun düzenleyici kurumlarına danışılabilir.

Özel Depolama/Kullanım Koşulları:

Kuru ve serin yerde ağzı kapalı olarak saklayınız.

  Menşei:

Türkiye (Gıdanın ana bileşeninin menşei, son ürün menşeinden farklıdır.)

Kullanım Talimatı:

Türk Gıda Kodeksi Gıda Enzimleri Yönetmeliği'ne uygun olarak, üretilen veya üretimi planlanan bitmiş ürün ile ilgili dikey tebliğlerde yer alan; eklenebileceği gıdalar, kullanım koşulları, maksimum miktarlar ve kısıtlamalar dikkate alınarak kullanılmalıdır.

Türkiye dışındaki ülkelerde kullanım planlanıyorsa, ilgili ülkenin yasal mevzuatları göz önüne alınmalıdır.

Ürün performansı, üretim şartlarına, makine ve ekipmanların yapı ve performanslarına, mevsimsel değişkenlere ve diğer hammaddelere bağlı olarak farklılık gösterebilir. 

En uygun kullanım miktarı belirlenmeden önce, Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği'nde belirtilen kısıtlamalar mutlaka göz önünde bulundurularak, minimum miktarlarla denemeler yapılmalıdır.  

Kullanım Alanı/Satış Amacı:

Gıdada kullanım içindir.

Teknik Bilgiler:

Tito Hemiselülaz enzimi Aspergillus türü küflerden fermantasyon yolu ile üretilmektedir. Hemiselülaz enzimi hemiselüloz yıkımında görev alır. Hemiselülozlar hücre duvarında bulunan bir polisakkarittir ve şekerden daha çok ancak selülozdan daha az kompleks yapıda sınıflandırılır.

 

Un içinde nişastanın haricinde % 2­3 civarında bulunan polisakkaritler pentozanlar olarak adlandırılmaktadır.

 

Pentozanlar; suda çözünen veya çözünmeyen olmak üzere iki grup altında toplanmaktadır. Suda çözünmeyen parçacıkların hamur üzerinde olumsuz etkileri bulunmakta ve hemiselülozlar olarak adlandırılmaktadır.

 

Hemiselülaz enzimi aracılığı ile suda çözünmeyen bu parçacıklar, yüksek molekül ağırlığında suda çözünür polisakkaritlere dönüşmektedirler.

 

Bunun sonucu olarak ekmek üretiminde hemiselülaz ilavesi;

 

Hamurun kolay işlenmesini sağlar,

 

Glutenin elastikiyetinin artmasına yardımcı olur,

 

Gaz tutma kapasitesini artırır,

 

Ekmek hacmini artırır,

 

Ekmek içinin daha düzgün olmasını sağlar,

 

İnce kabuk yapısı sağlar,

 

Daha yumuşak kabuk yapısı sağlar,

 

Hamurun rahat gelişmesini sağlar,

 

Hamurun su tutma kabiliyetini artırır,

 

Raf ömrünü artırır.

 

Un içindeki pentozanlardan hemiselüloz kısmına etki eden enzimleri kullanmamız durumunda ekmek özellikleri açısından olumlu bir sonuç almamız mümkün olacaktır. Undaki nişasta dışındaki polisakkaritlere etki eden enzimler; pentozanlara etki eden pentozanaz, selüloz kısmına etki eden selülaz ve hemiselülozlara etki eden hemiselülaz olarak adlandırılır.

 

Kullanım Alanları

 

Hemiselülazlar, genellikle amilaz, glukanaz, selülaz, ksilanaz enzimleri ile birlikte en çok şu uygulamalarda kullanılırlar:

 

Hamur kalitesini ve ürün optimizasyonunu (hacim, kıvam, raf ömrü) sağlamak amacıyla unlu mamullerde kullanılırlar. Derin dondurulmuş hamur ürünlerde de kullanılır.

 

Meyve suyu ve diğer içeceklerin üretiminde kullanılır 

 

Hayvan yemlerinde katkı maddesi olarak kullanılır.

Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!
Bu ürünün fiyat bilgisi, resim, ürün açıklamalarında ve diğer konularda yetersiz gördüğünüz noktaları öneri formunu kullanarak tarafımıza iletebilirsiniz.
Görüş ve önerileriniz için teşekkür ederiz.
HEMİSELÜLAZ ENZİMİ o_54
HEMİSELÜLAZ ENZİMİ

Tavsiye Et

*
*
*
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.